Eğer fantastik kurgu seviyorsanız, Yusuf Özşahiner‘in bir eseri olan Sahaf; gerek hikâyesi ve karakterleri, gerek sayfa tasarımı olarak daha önce benzerine rastlanılmamış bir eser. Hikâye olarak konusu…
Kategori: YAZARLARDAN PAYLAŞIMLAR
Emsalsiz, özgün edebiyat eserlerinin yazarlarından ruhunuzu okşayacak paylaşımlar…
Hırka-i Saâdet Dairesi ile alâkalı hatıralar arasında Vak’anüvis Ahmed Refik Bey’in Sultan II. Abdülhamid’in vefatından sonra kaleme aldığı yazıyı kaydetmek yerinde olacaktır. 18 Şubat 1918 tarihli Vakit…
“Safahât-ı Hayattan”Mehmet Akif’in şairliği ile ilgili soğukkanlı, samimi bir değerlendirme pek yapılmamıştır. Akif’in hikâyeciliği üzerinde ise yeterince durulmamıştır. Bunun çeşitli sebepleri vardır. En önemlisi İstiklal Marşı’nın, Akif’in…
Kitabın editörlüğünü kitabiyatta otorite bir isim olan Yusuf Turan Günaydın yaptı. Prof. Mehmet Arslan bir takriz yazdı. Arslan, Osmanlı Kültürünü en iyi bilen bilim adamlarımızdan biriydi. Geçen…
Sultan Abdülhamid muhalefetinden hareketle Akif’in Muhalif Duruşuna Psikanalitik bir Yaklaşım Denemesi Akif’in muhalif duruşu, sözgelimi muktedirlerle anlaşamayışı (özellikle Sultan Abdülhamid’e muhalefeti) üzerinde ayrıntılı durulmamış, bu kısım çabuk…
Şevket Bulut, geride 7 hikâye kitabı bırakmasına rağmen, yıllarca özenle atlanmış önemli bir hikâyecidir. (Bahaeddin Özkişi için de aynı şey söylenebilir; fakat akademisyen Cüneyt Issı, Özkişi aleyhine…
Mustafa Kutlu ve hikâyeciliği hakkında yazmamış olmamı bir eksiklik olarak kaydetmişti bir eleştirmen.[1] Bendeniz de “Kutlu ve eserleri ile ilgili o kadar çok yazıldı ki kendisinin de yazılanların…
Matematik öğretmenim Ali Rıza Bey, nöbetçi olduğu bir gün, okulun bahçesinde dolaşırken koluma girdi. Bu, yaşadığım bir ilk idi. Bir öğretmenin bir öğrencinin koluna girmesi o yıllarda…